Csángálló – népzenei koncert

Helyszín: Színházterem
Időpont: Szept. 19. péntek 19:00
A belépés ingyenes

Fiatal, moldvai és gyimesi csángó népzenét játszó együttes, akik talán mostanság érkeztek el pályafutásuk első hullámhegyére. Nem csak zeneileg, hanem életmódban is megélik, tanulmányozzák és közvetítik e kisebbségi kultúrák erejét a többség felé.

Elérték azt, hogy már nemcsak a táncházas, a táncokat ismerő közeg tud mulatni vibráló és lendületes muzsikájukra, hanem szinte bárkit megtáncoltatnak.

A zenekar 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a moldvai és gyimesi csángó kultúra zenei világát megpróbálja autentikus formában tükrözni. A zenekar felállása ének, furulya, koboz és a manapság táncházakban elterjedt, s ezáltal nehezen nélkülözhető dob. Műsoraikat szívesen színesítik egy-egy tánc bemutatásával is. A zenekar feladatának tekinti a csángó kultúra ápolását, ezért amikor teheti útnak indul Gyimes és Moldva felé, hogy az ott szerzett élményeket átadhassa hallgatói számára. A rengeteg utazásból és a csángó szó eredetéből kölcsönözték a zenekar nevét. Nagyon sok segítséget kaptak mestereiktől, Hodorog Andás bácsitól, a Szigony zenekartól, és legfőképpen Kerényi Róberttől.

Tagok:
Csiba Júlia – ének
Sára Csobán – furulya, kavál
Bősze Tamás Jean-Pierre – koboz, ütőgardon
Csiba Mátyás – dob

A program szervezője a Mediawave Alapítvány.