UCCU Neki Ismerjük meg egymást / Roma identitás képekben – Interaktív kiállítás tárlatvezetéssel

03.23-án az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány Interaktív kiállítást és egy saját fejlesztésű játékot hoz a 🌹 Rózsakert:kultúrMix programunkra a Kollab nappalijába (Mammut1 3.emelet):
🌹 17:00 – 18:00 Roma identitás az Uccu csapatával a „Khetane” fotókiállításon keresztül. Helyben az Uccu Alapítvány fotói megtekinthetők és a program keretében egy online interaktív tárlatvezetés keretében mindhárom szervezet képeit, üzeneteit megismerhetitek.
A „Khetane” kiállítás 2023-ban készült a Nemzetközi Roma nap alkalmából. Az UCCU Alapítvány, a Romaversitas Alapítvány, Független Színház Magyarország vizuális kampányában Zsófia Pályi fotóművész készített izgalmas portrékat a résztvevő civil szervezetek aktivistáiról, önkénteseiről, diákjairól és munkatársairól a Romani Design cigány-magyar divatmárka ikonikus öltözékeiben, szimbolikus, a szervezetekhez kötődő budapesti helyszíneken. Ezekkel a fényképekkel tisztelegtünk azon roma civilek és művészek munkája előtt, akik rengeteget tettek és tesznek a kortárs roma kultúra láthatóságáért, a közösség találkozási pontjainak megteremtéséért és a fiatal generáció lehetőségeinek javításáért.
🌹Cigánykerék – roma vetélkedő
Egy interaktív vetélkedő, amiben megismerheted a roma kultúra és történelem témáját.
Szeretettel várunk!