Taiwan Dox – Tajvani dokumentumfilm napok

Bár nem kifejezetten az Euro-Med térségről szól, de a magyar hálózatunk vezetője, a Palantír Film Alapítvány rendezte meg ezt a kétnapos dokumentumfilm fesztivált, ami Tajvan természeti világát, kultúráját és hagyományait mutatta be. A fesztivált immár hetedik alkalommal rendezték meg a Tajpej Képviseleti Irodával együtt.

Idén 4 filmet láthattunk, a szokásos minőségben, a szokásos feltételekkel: mandarin nyelven, magyar és angol felirattal, a vetítést követő rövid, magyar nyelvű pódiumbeszélgetéssel. 

A kínai gondolkodásban fontos pillér a “hét érzelem” fogalma. Öröm és bánat, harag és ijedtség, aggodalom, félelem és kétkedés. Mintha a Taiwan Dox filmjeit sorolnám, amelyekben évről-évre bepillanthatunk Tajvan hús-vér lakóinak érzelemgazdag világába. Idén sem történt ez másként! A lassan hömpölygő, finom rezdülésekre figyelő dokumentumfilmek önmagukban is részletgazdag képet adtak a sziget kultúrájáról, amelyet tovább mélyített szakértőink elemzése a vetítéseket követő beszélgetések során. 

Olvass tovább itt.