Mediawave Karaván a Rózsakert: KultúrMix program keretében

03.23-án 14:00-18:30-ig a Rózsakert🌹: KultúrMix a Kollabban eseményünkön a MEDIAWAVE Film & Music Festival filmes válogatással készül:
Mi is a Mediawave Karaván?
🌹 Az emberiség történetében a kezdetektől kulcsfontosságú szerepet játszottak a történetek, s maga a történetmesélés, mint a mód, amellyel az előző generációk átadják a tudásukat, és a közösség, kezdetben a törzs, a nemzetség, majd később a társadalom fennmaradásához elengedhetetlen öndefiníció, a kik-vagyunk-mi kérdésre adott felelet, a tradíciók és kultúra továbbélésének eszköze.
🌹A film megszületése egy sok évezredes múltra visszatekintő emberi szükségletet forradalmasított, egyben igen hatásos és varázslatos kifejezési lehetőséget adott mindannyiunk kezébe.
🌹A XX. században a világ végleg kinyílt, ráébredtünk, hogy a legnagyobb közösség, amellyel osztozunk a közös sorsban, a bolygó teljes lakosságát jelenti.
🌹Mi a Mediawave-nél hisszük, hogy a mindannyiunkat érintő témákról mesélő audiovizuális történetek, szóljanak azok az emberi lét általános és örökérvényű kérdéseiről, egy közeli vagy távoli vidék környezetvédelmi vagy társadalmi aspektusairól, vagy a játékos én határokat nem ismerő gyermeki kíváncsiságáról, mind-mind megérdemlik, hogy a magyar és a régiós közönség elé kerüljenek. Ezért dolgozunk, s ennek jegyében hoztuk el ezt az összeállítást is.
Program:
Supper / Vacsora, rendezte:Dániel BÁRÁNY (HU) 14’51”, HU, 2023
Night / Éj, rendezte: Ahmad SALEH (SA) 15’57”, PS, 2022
Letter to a Pig / Levél egy disznónak, rendezte: Tal KANTOR (ISR)
16’40”, FR, 2023