Marseille – éves hálózati találkozó

 

Az Anna Lindh Alapítvány 2023. február 1-jén zárta le az ALF franciaországi hálózatának vezetőjével közösen szervezett hálózat vezetői találkozóját. A találkozó január 30-án kezdődött, és három különböző helyszínen zajlott a gyönyörű franciaországi Marseille városában.

Harminc ország negyven résztvevője folytatott gyümölcsöző megbeszéléseket az ALF közelmúltbeli munkájának értékeléséről, az alapítvány irányításával és vezetésével kapcsolatos kihívásokról, valamint az alapítvány jövőbeli programjainak kidolgozásáról. Az ALF titkársága és a hálózatvezetők a hálózatirányítás stratégiai szempontjain, valamint az új programozáson dolgoztak, erős elkötelezettséggel a nemzeti hálózatok dinamizálása és a helyi és regionális szintű hatás biztosítása mellett.

A hálózatvezetőkkel való szoros együttműködés és az ALF alapszintű tagjainak bevonása szellemében kulcsfontosságú megbeszélések folytak továbbá az ALF régóta fennálló és sikeres programjának, a Young Mediterranean Voices-nak a következő szakaszáról és a következő Mediterranean Forum megszervezéséről. A Hálózat vezetője egy vacsora keretében találkozhatott a városban működő civil szervezetek és a művészeti ágazat képviselőivel is.

A találkozón részt vett több intézmény képviselője, köztük a Région de Provence-Alpes-Côte d’Azur, a Mairie de Marseille és a Délégué Interministériel Adjoint à la Méditerranée, és konkrét javaslatokat vitattak meg a jövőbeli fellépésre és együttműködésre vonatkozóan.

Ez a HoN-találkozó mérföldkő a részvételi gyakorlatok és a gyümölcsöző csere felé vezető új útitervünkben. A találkozó azzal az erős elkötelezettséggel zárult, hogy fokozzuk az együttműködést az olyan kulcsfontosságú cselekvési elvek terén, mint a fiatalok integrációja, az egyenlőség, az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés.

Visszatekintő videó itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=zfPmucp3hyQ&feature=youtu.be

Teljes hír az ALF weboldalán: https://www.annalindhfoundation.org/news/alf-heads-network-meeting