Játssz logikai játékokkal a Rózsakert: KultúrMix program keretében

🎲Tudtad? 😎Most kipróbálhatod!🥇🏆
03.23-án 14:00-18:30-ig logikai játékok várnak:
A logikai játékok olyan kihívásokat rejtenek, amelyek nemcsak az elmét gyakorolják, hanem kultúrákat is képviselnek. Sakkozni, ostáblázni vagy a Rubik-kockával játszani mind-mind olyan tevékenységek, amelyek hosszú történelmi utat jártak be, és az embereket világszerte összekötik.
🌹
A sakk például Indiából származik, majd Európába arab közvetítéssel jutott el. A sakk olyan játékokat szorított ki, mint a viking sakk, és a mai modern változat már szerte a világon népszerű.
🌹
Az ostáblázás egy másik érdekes logikai játék. A kínai és japán változatai eltérőek, és a kultúrák sajátosságait tükrözik. A kínai táblamérete és a bábuk is mások, míg a japán változatban a levett bábuk visszatérhetnek a játékba.
🌹
A Rubik-kocka pedig egy magyar találmány, amely világméretű megszállottságot indított el. Rubik Ernő, a kocka atyja, tervezte ezt a kihívást jelentő játékot, amely az elmét és a kitartást teszteli. A Rubik-kocka nemcsak egy játék, hanem egy kultikus tárgy, amely a kreativitást és a logikát testesíti meg.
🌹
Ezek a logikai játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem a kultúrákat is összekötik, hiszen az emberek világszerte élvezik és megosztják ezeket a kihívásokat.