Artemisszió: képzési lehetőség

Fókuszban a kreatív módszerek és a városi tér.

Hogy látjuk a várost, ahol élünk, milyen különböző nézőpontok jelenhetnek meg benne? Milyen témákat, történeteket fedezhetünk fel a városi térben? Hogyan tudjuk mindezt pedagógiai célokra használni, a nem-formális oktatás keretein belül?

A műhelymunka során két párhuzamos tanulási, kísérletezési útvonal közül választhatnak a résztvevők, ezek tapasztalatait vetjük majd össze az alkalom végi közös megosztáson. A Mozgóképeslapok és (városi) történetek workshop képekkel és mozgóképpel, történetmeséléssel dolgozik majd, a Szubjektív térképeink és városi meditáció workshop pedig egyéni és közös tapasztalatokat gyűjt és dolgozz fel vizuális eszközökkel.

Az alkalom alapját a Papiri projektünkben kidolgozott anyagok alkotják, melyeket bevándorló és menekült fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára szerkesztettünk. Azt gondoljuk, hogy a kreatív gyakorlatok hasznosak lehetnek más csoportok számára is, legyenek hátrányos helyzetűek, fiatalabbak vagy idősebbek – hogy hogyan, milyen módosításokkal vagy keretezéssel, ezt is szeretnénk a résztvevő facilitátorokkal átbeszélni az alkalom második felében.

A műhelyt ezúttal Klausz Péter és Végh Panni facilitálják, mindketten az Artemisszió munkatársai, a művészet és társadalmi bevonás munkacsoport tagjai.

Időpont: 2023. október 16. (hétfő) 16.00-19.30.

Helyszín: Még egyeztetés alatt (Budapest belvárosában)

A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, a következő linken elérhető:

https://forms.gle/HRjxsNpfRdEPSL1n8

Jelentkezési határidő: október 11

Több info a képzésről itt:
https://www.facebook.com/events/252198580544905/?ref=newsfeed