Párbeszéd és konfliktusok a Földközi-tenger térségében – konferencia a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

„Ez a negyedik alkalom, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Anna Lindh Alapítvány közös konferenciát szervez Párbeszéd és konfliktusok a Földközi-tenger térségében címmel, és a konferenciák mindig kiváló eredményekkel zárultak” – nyitotta meg a március 23-i rendezvényt Dr. habil. Koller Boglárka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának dékánja. Beszédében történelmi perspektívából tekintette át a mediterrán térség jelentőségét, szólt továbbá az Európai Unió Tanácsának soros elnöki posztját betöltő Bulgáriáról.

A konferencia elnöke, Dr. habil. Molnár Anna egyetemi docens összefoglalójában kiemelte az elvhű pragmatizmus fontosságát, ahogyan az az Európai Unió kül- és biztonságpolitikájának globális stratégiájában szerepel. Az esemény az Anna Lindh Alapítvány magyarországi hálózata, valamint az NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar közös szervezésében jött létre, együttműködésben az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

További információ itt: https://www.uni-nke.hu/hirek/2018/03/26/ujra-anna-lindh-konferencia-a-nemzeti-kozszolgalati-egyetemen