ART AS A MEDIUM Fesztivál 2016

Az Anna Lindh Alapítvány magyarországi hálózatának tagszervezeteivel  harmadik alkalommal fogunk össze, hogy közösségi programok keretében bemutassuk a rendkívül sokszínű euro-mediterrán – Európát, a Közel-Keletet és Észak-Afrikát magába foglaló – kultúrkör sokszínűségét, és felhívjuk a figyelmet a kultúrák közötti párbeszéd, a migráció és a kisközösségek, az esélyegyenlőség és az emberi jogok kérdésköreire. Az „Art as a Medium” Fesztivál eseményein képzőművészeten, filmvetítéseken, városi sétákon, gasztronómiai és családi programokon keresztül mutatjuk be és kötjük össze a különböző kultúrákat, közvetítjük értékeiket és mutatjuk be keveredésüket.

Április 21-én, csütörtökön  9:00-15:30 között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartandó konferenciára invitálunk mindenkit, ahol a régió kultúrái közötti párbeszédről vagy éppen annak hiányáról gondolkodunk civil szervezetek képviselőivel, egyetemek oktatóival és kutatókkal közösen. Április 22-én, pénteken diákok számára tartunk érzékenyítő foglalkozásokat a kultúrák közötti párbeszédről, környezet- és egészségtudatosságról, fogyatékkal élő embertársaink mindennapjairól, illetve a 2015 nyara óta mindenkit lázban tartó migráció különböző aspektusairól. Április 23-án, szombaton 10:00-20:00 óra között az Auróra és szentedre REC ad otthont családi és kulturális programok sokaságának.

Találkozzunk április 21 és 23 között, hozd magaddal saját színedet, vigyél haza egy újat, legyünk együtt egyre sokszínűbbek!

A fesztivál eseményei az Anna Lindh Alapítvány és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány támogatásával valósulnak meg.

 

www.alf.org.hu, www.facebook.com/alf.org.hu