“önkéntesség + sokszínűség = jó közösség” – önkéntes nap Nagyvázsonyban

2012. szeptember 29-én utolsó állomásához érkezik az ALF Magyarországi Hálózatának 2012-es eseménysorozata. A nagyvázsonyi Önkéntes Nap filmvetítéssel és koncertekkel tarkított programján a szervező Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület önkéntesei tartanak élménybeszámolót távoli országokban eltöltött utazásaikról, bátorítva minden érdeklődőt az önkéntes szolgálatra.

“Önkéntesség + Sokszínűség = Jó Közösség”

Fiatal és Senior Önkéntes Találkozó Nagyvázsonyban, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület szervezésében

Időpont: 2012. Szeptember 29. Nagyvázsony
Helyszín: Nagyvázsony, Kinizsi P. u. 57.

A belépés ingyenes!

(A térképhez kattints ide!)

 

Programok

15:00 órától önkéntesek beszámolója

  • Bemutatkozik az Egyesült Királyságból érkezett 6 senior (60-76 évesek), akik 3 hétre önkéteskedni jöttek Nagyvázsonyba kicsit mesélnek Cornish megyéről, ahol ők élnek és a nagyvázsonyi önkéntes tapasztalataikról.
  • Európai Ifjúsági Szolgálat (EVS) keretében Szenegálban, Nepálban, Olaszországban, Bulgáriában, Lettországban, Finnországban járt fiatalok élménybeszámolói
  • Bemutatkozik az Artemisszió Alapítvány – önkéntesség, bevándorlók, interkulturális párbeszéd interaktív formában

18:00 filmvetítés:

A remény követei (The Hope Givers in Morocco)

II. Hasszán fénylő mecsetjének árnyékában húzódik Casablanca „szégyen fala”, egy fehérre meszelt válaszfal, amit azért emeltek, hogy elrejtse a város szegényeit. Ennek az elzárt nyomortelepnek a sikátorain indulnak el a nők minden héten, hogy megtegyék szokásos zarándokútjukat csecsemőikkel a helyi orvosi rendelőhöz.A Remény követei (Hope Givers) egy indianai csapatot követ nyomon, akik elutaznak Marokkóba a L’heure Joyeuse klinikára és magukkal viszik a segítség és remény üzenetét. Ez az üzenet Indiana jó szándékú lakóinak optimizmusából született és az úton azok az amerikai emberek közvetítik, akik hajlandóak azért dolgozni, hogy változtassanak a helyzeten.

A filmet készítette és vágta Kaline Schounce.
Producer: Diane Wills és Jim Simmons.


www.docuart.hu                              www.palantirfilm.hu                                        www.wfyiproductions.org

A filmvetítés a PalantírFilm Alapítvány – DocuArt szervezésében, a WFYI Productions szervezettel együttműködésben valósul meg.

Zenei programok

19:00 Julius Völkner német EVS önkéntes gitár előadása

19:15 Roger Mepstad angol senior önkéntes hegedű előadása

19:30:00 órakor Szintó Lakróhágó (nagyvázsonyi roma/cigány zenekar)

20:00 David Yengebarjan Duo

Az örmény származású David Yengibarjan 1976-ban született Jerevánban, zenész családban nőtt fel, kilencévesen lett a Jereváni Zeneiskola növendéke, tízévesen kezdett el tangóharmonikázni. 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol mára az egyik legkeresettebb fiatal jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált.

Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangót megújító Astor Piazzola zenéje. Szerzett színházi – és filmzenéket és három saját lemeze jelent meg eddig.

„A mi zenénk tekervényes, hosszú, háborús, boldog-boldogtalan, tragikus utat járt be, holokauszttal, szenvedéssel, örömmel. A népzenében tökéletesen benne van egy nép sorsa. Nem akartam amerikai zenét játszani, de a saját népzenémet alkalmasnak tartom arra, hogy jazzre jellemző igényességgel közelítsek hozzá. Azt hiszem, általában minden igazi zenész a saját kultúráját igyekszik a legmagasabb színvonalon érvényesíteni – ami azért nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem játszhatunk egy-egy ismert amerikai jazz standerdet“
David Yengibarjan.

Támogatók: