“Civilek a Párbeszédért” – Az ALF magyarországi hálózatának 2012-es programsorozata

A számos korábbi, különálló kulturális projekt után 2012-ben az Alapítvány magyarországi hálózatának első közös, a tagszervezetek együttműködésén alapuló programsorozata valósul meg. Ennek során világzenével, interaktív foglalkozásokkal, válogatott filmvetítésekkel és ALF olvasósarokkal színesített közösségi programokkal jelenünk több vidéki és budapesti helyszínen.

Fesztiválsátrunk és a hozzá kapcsolódó kamaraszínpad júliusban helyet kap Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Napok rendezvényén, majd a Balaton partján a Babel Sound Internaktív Zenei Fesztiválon és Táborban. Ezt követően Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Szimpla kert ad otthont programunknak, ahol amellett, hogy este egyedülálló nemzetközi világzenei formációkat hallhat,, majd velük együtt közösségi zenélésben is részt vehe a közönség, az Arab Tavaszról és következményeiről tudhat meg többet a nyílt kerekasztal beszélgetéseken és dokumentumfilm vetítéseken.

A programsorozat folytatásaként a Ramadan Kert várja az érdeklődőket július végétől, négy egymást követő pénteken a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az Iszlám vallás legszentebb ünnepe alkalmából koncertekkel, filmekkel, keleti ízekkel és gyermekprogramokkal engedünk betekintést az arab világ titokzatosnak tűnő, de jobban megismerve nagyon is emberközeli világába.

Végül szeptemberben Nagyvázsonyba, a Önkéntes Napra látogatunk el, ahol minden résztvevő megismerheti, hogyan láthat világot, tanulhat nyelveket és segíthet másokon a világ négy égtáján, az önkéntes mozgalom keretében.