ALF fesztiválsátor a Babel Sound Interaktív Zenei Fesztiválon

Az ALF Sátor a napközbeni programok szívében, a szabadstrandon épül fel. Július 17-én és 18-án az állandó kísérőprogramokkal leszünk jelen, július 19-20-21-én pedig délelőtt gyerek foglalkozások, délutánonként filmvetítések, esténként pedig a CREMM – Common Roots of Euro-Mediterran Music – szervezésében igazi különlegességként olyan “spontán” nemzetközi világzenei formációk lépnek fel, melyek tagjai a fesztiválon találkoznak először.

Babel Sound Interaktív Zenei Fesztivál és Tábor
Balatonlelle, 2012. július 17- július 22.

Világzene, tánc és a gasztronómia, 6 napon keresztül, három színpadon, rengeteg sátorban és különböző helyszínen Balatonlellét. A fesztivál ideje alatt 54 koncert, 6 táncház, számtalan zenei és tánc workshop és sok-sok örömzenélés várja a látogatókat, akik a nagy fesztiválok, a gyorsuló élettempó világában egy otthonosabb, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben.

A fesztivál teljes programja: www.babelsound.hu

Programok az ALF Sátorban a Babel Sound Fesztiválon

Állandó programok (júl 17-21-ig folyamatosan)

Fotókiállítás – “Utazásaim arab földön – Képek az arab világból, egy nő szemével”
A különbözőség és azonosság Rózsa Zsuzsanna fotóművésznő öt arab országban készült képein.

ALF könyvespolc – Könyvek, kiadványok és magazinok helyben olvasható gyűjteménye, amelyek tematikájukból, vagy megközelítésmódjukból adódóan közelebb vihetnek a távoli kultúrák megismeréséhez, megértéséhez.

Fair Trade Kávézó – Mobil kávézó júl 19-21-én 10:00 órától, ahol fejtörők, kvízek, beszélgetés közben ismerkedhetünk meg a Méltányos Kereskedelemmel, a Fair Trade-del. Ideális hely a reggeli kávé melletti beszélgetésre!

Interaktív prorgamok gyerekeknek és felnőtteknek

Népek Meséi – Szír és török mesék báb-játéka a Fabrika Műhely előadásában
Bár első olvasásra az eltérő kultúrából, környezetből, hagyományokból eredő mesék különbségei tűnnek fel, olykor mégis döbbenetes a hasonlóság az egyes népek meséinek története, szereplői, üzenete között…

Ali Baba és a Balaton
Játékos foglalkozás gyerekek részére a török és az arab kultúráról és szokásokról, a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében. Képzők: Papp Kriszta – Jósa Bálint – Lőrincz Marcell

Meselámpás készítés az Amarant Egyesülettel
A gyerekek papírlámpás készítése során megismerkedhetnek az arab betűk, a kalligráfiák és az arabeszkek szépségével.

A gyros finomabb vagy a kebab?
Interaktív foglalkozás felnőtteknek a közel-keleti kultúráról és szokásokról, a Szubjektív Értékek Alapítvány szervezésében. képzők: Papp Kriszta – Jósa Bálint – Lőrincz Marcell

Meséből valóság, valóságból mese
Interaktív foglalkozás felnőtteknek, családoknak a Vitakultúra Egyesület szervezésében
Párbeszéd rajzokon át – Élmények rajzban: hogy vagy most? mi ragadott meg a meséből? mi történt veled eddig a fesztiválon?– fejezd ki irányított kreatív rajzolással és játékban, közös alkotással.

Filmvetítések  – A DocuArt/Palantírfilm Alapítvány szervezésében

Doku Loop – Az ALF hálózat tagszervezeteinek rövidfilmjei a magyarországi migránsokról.

1. blokk: „Így látjuk Mi…”   – A Bevándorlási Hivatal ismeretterjesztő projektje keretében készült kisfilmekből megtudhatjuk, mit dolgoznak a bevándorlók, ki a leghíresebb magyar mongol, mi a burka és azt is, hogy ki is az a müezzin! 70 perc, 2011 (gyártás: Index Zrt.)

2. blokk: Vasárnapi ebéd, A Menedék Egyesület projektjében egymást korábban nem ismerő magyar és bevándorló családok látták vendégül egymást otthonukban. (60 perc, 2012)

3. blokk: Válogatás az Idegenek a kertemben projekt filmjeiből
Azok számára, akik egy új hazában találják meg párjukat sok szempontból sorfrodító esemény az esküvő, egyrészt utoléri őket a szerelem, az esküvővel hivatalosan is belépnek az új  ország állampolgárai közé és mindeközben nem kevés élettapasztalattal is gazdagodnak…

Kamera  a világra – Válogatott dokumentumfilmek az euro-med térség kultúrájáról

1. Beauty Will Save the World – A szépség megmenti a világot (63’ ,2004. r.:Pietra Brettkelly)
Angol-új-zélandi film a 2002-ben Líbiában megrendezett első Miss Net World szépségversenyről.

2. Merzuga – A Szahara küszöbén (34’ ,2006, r.: Mestci Mehmet)
Dokumentumfilm a szaharában lassan pergő időről, autentikus életképek a sivatag határáról.
Essakane – Touareg fesztivál a sivatagban (40’, 2006.)
Zenés utazás a touaregek földjén Maliban. Rendező-operatőr: Fehér Károly és Korecz Kata

3. Teshumara, a tuareg felkelés gitárjai (51’ ,2005, r.: Reichenbach Jérémie)
Mali függetlenné válása utáni véres harcok és a beköszöntő szárazság elől menekülők fájdalma szólal meg a gitár hangján…

Zenei programok  – CREMM JAM – Világzenei improvizációk

A zene mindannyiunk közös nyelve, egy nyelv ami generációkat köt össze, különböző kultúrák védőfalai mögé tud hatolni, kapcsolatot teremt a színpadon és közösséget a hallgatóság között. A CREMM (Common Roots of Euro-Mediterran Music) csapata megalapítása óta törekszik arra, hogy kapcsolatot teremtsen különböző kulturális gyökerekkel rendelkező zenészek között, de először tesz kísérletet arra, hogy egy független fesztiválra külön-külön érkező zenészeket találkozásra spontán közös zenélésre invitálja.
helyszín: Stone Beach Music Café és Hotel Lido