ALF Nap Budapesten – ingyenes programok a Szimpla Kertben

A Babel Sound Fesztivál július 22-én után Budapesten tartjuk az első Anna Lindh Alapítvány Napot, mely keretében az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Szimpla Kert ad otthont az ingyenes programoknak.  Magyarországon először látható, különleges világzenei koncertek, interaktív foglalkozások, válogatott dokumentumfilmek és kerekasztal-beszélgetések várják a világra nyitott látogatókat. Elsőként nézzük a Szimpla Kert programjait!

Programok a Szimpla Kertben
Bp. VII. Kazinczy u. 14.

2012. július 22. 10:00-24:00

A belépés minden programra ingyenes.

10:00-12:00 – Cirkusz és tánc workshop a Tűzraktér szervezésében

A Tűzraktér cirkusznegyede tovább él, az alkotók tartják egymással a kapcsolatot és sokan járják a világot, hogy előadásaik mellett a hétköznapokban is minél több érdeklődőt beavassanak a mutatványok rejtelmeibe. Gyere el, te is kipróbálhatod magad: 4éves kortól 100éves korig. Koordinációs gyakorlatok, egyensúlyozás, súlypont keresés, talajakrobatika. Színes szalagok, zsonglőreszközök, meteorok, karikák, ördögbot, miegyéb,amit ott helyben kézbe kapunk.

12:30 -14:30 Egy íz helyett egy piac, egy bohóc helyett egy cirkusz, egy szín helyett sokszínűség

Élmények tükrében: rajz-vers-játék, a Vitakultúra Egyesület szervezésében. A foglalkozás célja kapcsolódás megteremtése önmagunk élményeihez, amit helyben eddig vagy más napon,máshol megéltem, és kapcsolódás a másikhoz, ezeken keresztül egymásra hangolódás és ráhangolódás az esti programokra, témákra.

Kísérő program: Fair Trade Kávézó

Mobil kávézó, ahol csak olyan termékek találhatóak meg, amelyek megfelelnek a Méltányos Kereskedelem elveinek, szemben nemzetközi kereskedelem jelenlegi trendjeivel, mely a szegény országok termelőinek kizsákmányolásával és hatalmas környezetterheléssel jár. A világ minden tájáról származó kávéz kés teák kóstolgatása közben kvízjátékkal és kötetlen beszélgetésekkel ismerhetjük meg a Méltányos Kereskedelem sajátosságait. A számos civil szervezetet tömörítő Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetséget  Újszászi Györgyi, a Szövetség elnöke és a Védegylet munkacsoportjának vezetője képviseli.

16:00-18:00: Tánc és mozgás mindenkinek – a Tűzraktér szervezésében

Nincs más dolgunk, csak összekötni az eget és a földet. Táncolunk. Átmozgatjuk magunkat tetőtől talpig.
Tánc: Simor Ágnes; zene: Farkas Dávid Bem (FlashBank)

20:00 Filmvetítés:  ’We are Egypt’ – The Story Behind the Revolution

Lillie Paquette lebilincselő dokumentumfilmje az Arab Tavasz hátteréről (75’, 2012. angol nyelven).

Részletes ismertető a filmről:www.weareegyptfilm.com

22:00 Szimpla Jam – Hagyományos vasárnap esti közös örömzenélés

Vasárnapi esti levezetés vagy éppen rávezetés, zene, tánc, összeborulás, szeretet, tombolás, elfáradás, felpörgés. Megjósolhatatlan történés, rengeteg meglepetés, nyitottság, akusztikus hangörvény. A jamhez ezúttal a CREMM meghívására érkezett külföldi zenészek is lehetséges (lásd Uránia koncert programok), hogy csatlakoznak. – Hozz hangszert és csatlakozz Te is!